Durmstrang Time
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksIndeks  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Share

Arena 3 - Ines Krum

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Farkas Zajta

Farkas Zajta
Liczba postów : 125

Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Empty
PisanieTemat: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimePią Maj 31, 2013 7:01 am

First topic message reminder :

Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Bush-fireworks-light-lights-nature-Favim.com-174823
Powrót do góry Go down

AutorWiadomość
Storyteller

Storyteller
Liczba postów : 242

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 12:10 pm

Ines doleciała na samą górę, ale okazało się, że nie ma tam nic.
Zwyczajna, pusta przestrzeń.
Jednak ze szczytu piramidy rozciągał się piękny widok na kolorową i świecącą arene.

/zostaje Ci tylko zejść na dół.
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum
Liczba postów : 142

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 12:12 pm

Jak pech to pech trzeba będzie teraz zejść szybciutko na dół. Hmm schodzić jeszcze zawsze łatwiej niż wchodzić. Rozejrzała się jeszcze tylko by zapamiętać ten piękny widok na arenę a następnie zbiegła szybko na dół żeby jak najszybciej dostać się do środka piramidy. Troche schodzenie jej zajęło ale gdy tylko znalazła sie przy wejściu weszła do środka. Co ma być to będzie.
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 12:20 pm

gdy tylko dziewczyna weszła do środka drzwi za nią zamknęły się.
W środku było niezwykle ciemno i nie było powrotnej drogi.
Gdy zrobiła pierwszy krok pochodnie na ścianach w magiczny sposób się zapaliły ukazując przeróżne malowidła.
Ines szła kilka minut ciemnym korytarzem gdy dotarła do większego pomieszczenia, z którego wychodziły 3 drogi. Droga po lewej była oznaczona księżycem, nad środkowym wejściem była płaskorzeźba byka, natomiast nad prawym korytarzem było wyrzeźbione słońce.
Ines przez chwile zastanawiała się, którą drogę wybrać.
Wtedy zauważyła złote ślepia w ciemnym korytarzu po prawej stronie... a może tylko tak jej się wydawało bo teraz już tam nic nie było.
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 12:24 pm

Gdyby nie to , że musi wykonać zadanie najchętniej by po prostu nie wchodziła do środka. Ale nie należała też do cykorów więc gdy weszła a drzwi się zatrzasnęły trzeba było wyczarować źródło światła. Już miała to zrobić gdy pomieszczenie samo zostalo oświetlone przez pochodnie. Przyjrzała sie dokładnie malowidłom by je zapamiętać a następnie spojrzała na rysunki nad drogami. Piramida przypominała kulturę Majów, albo Azteków czy Tolteków. Oni chrzcili słońce. Więc wybierze drogę na prawo i wybrała. Przez chwilę sądziła, że coś tam świeci czyjeś ślepa ale zdecydowała tam wejść i poszła dalej.
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 12:55 pm

Ines szła korytarzem. Nagle pod nią otworzyła się zapadnia i dziewczyna zaczęła spadać w dół.
Wylądowała w wodzie. Znajdowała się w jaskini, której ściany pokryte były szmaragdami.
Naprzeciwko dziewczyny na podwyższeniu stała wielka rzeźba.
Stwór przypominał trochę smoka i miał około 6 metrów wysokości.
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 1:00 pm

- Jak tylko wyjdę z tej wody to pójde sie napić gorącej czekolady - mruknęła do siebie.
Nagle dostrzegła przed sobą ogromną jak dla siebie rzeźbę przedstawiającą smoka. Szybko brnąc przez wodę podeszła do niej.
Wspięła się na podwyższenie i zaczęła dokładnie badać smoka szukając jakiś sekretnych skrytek czy czegoś po prostu podobnego.
- Gdzie ten posążek - szeptała wciąż
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 1:57 pm

W tym momencie rzeźba zaczęła ożywać.
Najpierw otworzyła oczy, następnie już mogła ruszać skrzydłami.
Niby smok zmienił się z kamiennej rzeźby w prawdziwe, żywe stworzenie.
Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Quetzalcoatl_dragon
Był to wąż ze skrzydłami, jego tłów zamiast łusek porośnięty był piórami.
Gdy wzbijał się w góre ogonem odepchnął dziewczynę.
Teraz wyglądał jeszcze potężniej.
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:07 pm

Smok na razie nic jej nie robił ale postanowiła mieć różdżkę w pogotowiu. A, że to dziadostwo dodatkowo odepchnęło ją ogonem nie sprawiło, że zabiła do niego jej bezgraniczna miłość.
- Jak nie pająk to smok co jeszcze - mruknęła.
Uważnie obserwowała stworzenie czekając żeby rzucić zaklęcie w razie gdyby on zaatakował. Pozostawało również złapanie się jego ogona i poszybowanie z nim ale nie wiadomo jak by zareagował dlatego czekała
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:14 pm

Na początku stworzenie było rozkojarzone, ale nie można się dziwić.
Był uśpiony w kamieniu dziesiątki lat.
Polatał trochę by rozprostować skrzydła po czym spojrzał na dziewczynę.
- Czego chcesz? - zapytał, a jego głos brzmiał złowrogo.
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:17 pm

Okej byle go nie zdenerwować. Nie udawała ani zaskoczenia ani strachu. Musiała byc odważna.
- Szlachetne stworzenie z ciebie i zapewne będziesz potrafił mi pomóc - zaczęła.
Spojrzała na niego.
- Poszukuje posażka jest on mi potrzebny. Czy jesteś w stanie mi pomóc ? - zapytała.
Miała nadzieje, że nie zje jej żywcem
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:23 pm

- Widziałem w swoim życiu już wiele posążków i mój skarbiec jest ich pełny. - Powiedziało stworzenie i spojrzało na wejście do skarbca ukryte za wodospadem.
- Ale powiedz mi dziewczyno czemu miałbym Ci oddawać mój posążek?
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:25 pm

Zapewne cenisz wartości charakteru jak odwaga i brak strachu a te wartości mnie przepełniają. Jednak muszę przyznać, że czuje przed tobą respekt. Bo kto by nie czuł widząc i móc rozmawiając z kimś takim jak ty - powiedziała.
Miała nadzieje, że to go przekona. Miała zdecydowanie wielką nadzieje co do tego, żeby szybko zyskać posążek a następnie wydostać się stąd.
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:35 pm

- To za mało. - Powiedział niby smok szorstko. - Marnujesz mój czas. A ja nie lubie jak ktoś marnuje mój czas. Nie oddam Ci go za darmo, więc powiedz co możesz za niego zaoferować? Od razu mówię, że nie chce złota bo mam go aż nadto.
Gdy to mówił ziemia pod ines zaczęła się trząść. W paru miejscach nawet powstały uskoki i szczeliny.
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:38 pm

Kurcze jest źle. Trzeba szybko coś wymyślić.
- Proszę ciebie powiedz mi czego ty chcesz a ja powiem czy mogę ci to dać - powiedziała do niego zupełnie szczerze.
Niby dla zabawy przełożyła puchar, który był zaklętym pająkiem do drugiej dłoni. Chciała tym zwrócić niby przypadkiem uwagę niby smoka.
- Czas/.... - szepnęła.
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:48 pm

- Tak, czas by mi się przydał ale nie mamy czasu. A ty nie możesz mi go podarować. - Tym razem zerwał się silny wiatr, który prawie porwał Ines.
- A gdybym poprosił o Twój talent oddałabyś mi go?
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:50 pm

Spojrzała na niego zszokowana.
- Są trzy rzeczy których ci nie oddam. Jedną z nich jest mój talent. Więc nie ale dziękuje za tą propozycję. Każdy z nas jest inny, oryginalny. Ja jestem inna bo mam ten talent. Ty jesteś inny bo nie widziałam stwora jak ty i to wlaśnie czyni nas wyjątkowymi - powiedziała.
Nie odda mu talentu nie ma mowy.
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 2:59 pm

- A jakich pozostałych dwóch rzeczy mi nie oddasz? - spytało zaciekawione stworzenie.
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 3:01 pm

- Najcenniejszą wartością dla każdego stworzenia jest życie....a gdy żyjemy nie istniejemy bez naszych najbliższuych więc nie oddam ci ani mego życia ani życia mych rodziców i przyjaciół. To są trzy rzeczy, które są dla mnie najważniejsze - powiedziała.
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 3:09 pm

- Jesteś inteligentna młoda damo. Nie chce marnować więcej czasu więc dostaniesz to po co przyszłaś. Ale zawsze pamiętaj o tych swoich najcenniejszych wartościach, bo w czasie jakim przyszło Ci żyć większość o nich zapomina.
Po jego przemówieniu przed Ines zmaterializował się posążek.
Arena 3 - Ines Krum - Page 2 HhBQxS2
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 3:11 pm

Spojrzała na posążek i odetchnęła z ulgą.
- Dziękuje ci - powiedziała.
Podeszła do posążka i wzięła go na ręce, Nie był przecież duży a ona musiała go mieć ze sobą by pokazać, że wykonała zadanie.
- Mam nadzieje, że jeszcze się zobaczymy szlachetny. A więc do zobaczenia - powiedziała.
Powrót do góry Go down
Storyteller

Storyteller

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 4:51 pm

Gdy wzięła posążek do ręki wszystko wokół niej zaczęło się rozmywać i już po chwili stała na zielonej murawie z małym sfinksem w ręce.
Publiczność wiwatowała i biła brawa.
Ines ukończyła pierwsze zadanie.
Powrót do góry Go down
Ines Krum

Ines Krum

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitimeSob Cze 01, 2013 5:02 pm

Spojrzała zszokowana przed siebie. W dłoniach trzymała figurkę sfinksa a dookoła niej znajdowały się trybuny z publicznością. Była naprawdę oszołomiona a dodatkowo nieco a właściwie dość mokra po wpadnięciu w tej piramidzie do wody. Jej potrzeba koca czy czegoś. Stała tak jak oszołomiona, za bardzo zszokowana tym wszystkim jeszcze. Wypatrywała dookoła swych przyjaciół lecz nigdzie nie mogła dostrzec Zajty, Rosalie i innych
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Arena 3 - Ines Krum   Arena 3 - Ines Krum - Page 2 Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Arena 3 - Ines Krum

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2

Similar topics

-
» Ines Krum
» Ines Krum
» Ines
» call on Ines
» Arena - sektor 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach